L’Audiència de València arxiva la causa per la construcció del circuit de F1

Francisco Camps acusa Ricardo Costa i El Bigotes de mentiders i reclama la dimissió de Ximo Puig.

L’Audiència de València arxiva la causa per la construcció del circuit de F1
L’Audiència de València arxiva la causa per la construcció del circuit de F1

L’Audiència Provincial de València ha arxivat la causa oberta contra l’expresident de la Generalitat Francisco Camps per presumptes irregularitats en la construcció del circuit de Fórmula 1 a València. 

Així, la secció cinquena de l’Audiència Provincial ha donat la raó a la Fiscalia Anticorrupció, que asseverava que no hi havia delicte i que en cas d’haver-ne, estava prescrit, ja que els contractes investigats són de l’any 2007 i les diligències es van incoar al gener de 2018, més de deu anys després. De manera que, segons la sala, el 27 de setembre de 2017 ja es trobaria prescrit.

En canvi, l’Audiència ha pres aquesta decisió en contra del criteri de la magistrada instructora i de l’Advocacia de la Generalitat, que asseguraven que sí que hi va existir perjudici contra l’erari.

El suposat “perjudici econòmic” per a la Generalitat no ha pogut ser “avaluable econòmicament” després de l’anàlisi dels expedients que van ser investigats en l’informe elaborat per la Intervenció de la Generalitat. 

Així, davant les conclusió de l’informe “i sense que siga possible la pràctica de més diligències d’investigació, a causa de l’absència de declaració de complexitat”, l’Audiència Provincial ha decretat el sobreseïment provisional de la causa tal com demanava el Ministeri Fiscal.

Per aquest motiu, revoca les resolucions de la jutgessa, en què processava a l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps i a altres ex-alts càrrecs com l’exvicepresident del Consell Vicente Rambla; l’exconseller d’Infraestructures Mario Flores, responsables de l’Ens Gestor de la Xarxa de Transport i Ports de la Generalitat (GTP) i empresaris, per la construcció del circuit urbà de la Fórmula 1 a València, una actuació que, d’acord amb la instructora, va suposar un cost pròxim als 89 milions d’euros entre 2007 i 2008.

Camps reclama la dimissió de Puig

L’expresident de la Generalitat ha convocat els mitjans de comunicació per a valorar l’arxivament d’aquesta causa. Camps ha acusat Ricardo Costa i Álvaro Pérez, el Bigotes de mentiders per acusar-lo en les declaracions judicials i ha afegit que amb l’arxivament, les declaracions de tots dos “han quedat enterrades en la misèria de qui menteix a la justícia”. 

A més, ha reclamat la dimissió del president de la Generalitat, Ximo Puig, segons ha dit, per usar l’Advocacia de la Generalitat per a “perseguir adversaris polítics” i ha manifestat que, deu anys després, és “obvi” que el PSPV pretén “arraconar-lo”.

Camps ha assegurat que l’única cosa que va fer durant els seus mandats va ser “intentar fer la millor gestió possible” al servei dels valencians i les valencianes i per l’interés general i el bé comú, i ha dit que des que no està al capdavant del govern valencià, la Comunitat Valenciana “no ha tornat a tindre un govern com Déu mana”.

També et pot interessar

stats