Pablo Iglesias anuncia que no està lluny d’un acord amb Compromís

El secretari general de Podem manté el contacte amb Oltra sobre una possible confluència que es votarà aquesta vesprada.

El líder de Podem, Pablo Iglesias, en una imatge d’arxiu
El líder de Podem, Pablo Iglesias, en una imatge d’arxiu / Jesús Hellín (Europa Press)

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assenyalat aquest dilluns que manté el contacte amb la portaveu de Compromís, Mónica Oltra, per a arribar a un acord i presentar una llista conjunta en els pròxims comicis de novembre. “No estem lluny”, ha avançat sobre una confluència que debatrà aquesta vesprada la formació valenciana.

En una entrevista en TVE, Iglesias ha apuntat que és “legítim i molt previsible” que Íñigo Errejón es presente a les eleccions generals amb la seua plataforma Més Madrid, un partit amb el qual el diputat Joan Baldoví sent més afinitat per a formar coalició. No obstant això, el líder de Podem ha assegurat que cal saber encara si la plataforma d’Errejón serà només una opció per a Madrid, com altres forces “regionals”, o si buscarà aliances en altres territoris. 

En tot cas, ha recordat que seria un error si en precampanya es parla únicament “dels partits i de les seues relacions”, ja que el fet més rellevant és que es parle què implica la repetició electoral. “Derogar la reforma laboral, intervindre els preus del lloguer... És lògic parlar de partits i d’enquestes, però és més important saber què es juga la gent amb el seu vot”, ha destacat. “Les escissions no són una novetat en la política espanyola”, ha matisat en ser preguntat pels efectes que podria comportar l’entrada d’Errejón en la precampanya.

També et pot interessar

stats