Sandra Gómez trasllada a Compromís la responsabilitat d'un fracàs en la formació de govern a València

Compromís i el PP neguen la presumpta negociació paralel·la de la qual els ha acusat la líder del grup municipal socialista.

Sandra Gómez trasllada a Compromís la responsabilitat d\'un fracàs en la formació de govern a València
Sandra Gómez trasllada a Compromís la responsabilitat d'un fracàs en la formació de govern a València

Decepció, sensació d'engany, desgastament i pèrdua de confiança. En aquests termes s'ha referit la líder del grup municipal socialista de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, a l'estat de les negociacions per a conformar a la ciutat un govern de coalició amb Compromís. 

En roda de premsa, Sandra Gómez ha acusat la formació de l'alcalde en funcions, Joan Ribó, d'haver iniciat una negociació paralel·la i d'amagat amb la portaveu del PP, María José Català, per a facilitar la investidura de Ribó i un govern en solitari de Compromís. Assegura que Català ha confirmat almenys dues reunions. Un "joc a dues bandes", un "teatre" i un "espectacle", segons ha dit, en el qual el PSOE no vol participar. 

Malgrat que ha insistit en la voluntat d'arribar a un acord, la líder socialista ha condicionat la represa de les negociacions al restabliment de la confiança i la lleialtat entre les dues parts, sense concretar els gestos necessaris per a desbloquejar la situació.  

Pel que fa a la negociació, la líder socialista també ha retret al grup municipal de Compromís la falta d'avanços reals, i que s'intente guanyar la batalla de l'opinió pública traslladant als mitjans propostes que no s'han plantejat en la mesa de negociació. "Necessitem sinceritat, lleialtat i confiança, i que allò que es trasllada als espais de negociació en la comissió tècnica siga el mateix que es diu públicament. Hi ha una situació de desgastament important", ha explicat. 

Sandra Gómez també s'ha mostrat molt crítica amb la reiterada negativa de Compromís a atorgar una vicealcaldia al PSOE, la qual, segons assegura, respon a interessos en clau interna de la formació de Ribó. "Quan es llança un veto tan fort sobre el partit socialista i es posa com a única raó les possibles dificultats d'estratègia electoral de Compromís per a continuar liderant l'Ajuntament de València en els pròxims quatre anys, hi ha un problema. Entenem que és una raó interna, electoralista, que no ajuda gens a millorar la vida dels ciutadans", ha afirmat.

Ribó demana lleialtat al PSPV i que no donen notícies falses

L’alcalde en funcions de València, Joan Ribó, ha negat cap negociació paral·lela amb el PP. Ribó ha demanat “un mínim de lleialtat” perquè avancen les negociacions per a la conformació del govern en la ciutat i que “no es donen notícies falses”. 

En un comunicat posterior, Compromís per València ha manifestat la voluntat d’aconseguir un govern de coalició, estable i de progrés per a la ciutat i ha criticat que la compareixença de Sandra Gómez “no fa més que llevar legitimitat” a les negociacions. La formació taronja ha instat el PSPV perquè decidisca si vol participar d’aquest govern de coalició i ha retret el grup municipal socialista que tots els seus oferiments s’han vist “paralitzats” per la demanda d’una vicealcaldia per a Sandra Gómez. 

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Català, ha negat les acusacions de Sandra Gómez entre dures crítiques al grup municipal socialista, sobre el qual ha dit que no sap si “no s’assabenta de res, no se’n vol assabentar o està en un moment d’histèria i nerviosisme”.  

Segons el PP, la presumpta negociació a la qual ha al·ludit Sandra Gómez té a veure amb la comunicació “informal” de l’homologació salarial del funcionariat del consistori segons la ràtio que marca la Llei de pressupostos generals de l’Estat, la qual cosa suposarà un increment salarial del 2,5%.

En aquest sentit, Ribó ha explicat que la Junta de Govern del 26 de juny va aprovar una proposta perquè les retribucions dels assessors es beneficien de les revisions a l’alça de les lleis de pressupostos o la norma equivalent.

També et pot interessar

stats