Bloqueig en les negociacions per a formar govern a l’Ajuntament de València

El PSPV acusa Compromís de negociar amb el PP un govern en solitari de Ribó i les formacions ho neguen.

Els membres de la comissió negociadora per Compromís i pel PSPV, Amadeu Mezquida i Borja Sanjuan.
Els membres de la comissió negociadora per Compromís i pel PSPV, Amadeu Mezquida i Borja Sanjuan.

La desena reunió entre Compromís i PSPV per a negociar el govern de la Nau ha acabat sense acord i amb un gir inesperat d’última hora. Els socialistes han denunciat en un comunicat que la formació taronja i el grup municipal del PP han iniciat una negociació en paral·lel per a facilitar el govern de l’alcalde en funcions, Joan Ribó.

Asseguren que aquesta negociació ha sigut reconeguda per la portaveu del PP mateix, María José Català, i que això ha destapat “un engany per part de Compromís als votants progressistes i al Partit Socialista” en si.

Fonts del PP citades per Efe han desmentit les acusacions, com també ho ha fet Compromís a través d’un comunicat. La formació que lidera Ribó assegura que s’ha produït una “filtració interessada i falsa” que estan utilitzant PP i una part del PSPV per a fer “una pinça” contra Compromís, el partit majoritari en el consistori.

Discrepància sobre els avanços

Aquest encreuament d’acusacions té lloc poques hores després que els representants de Compromís i PSPV en la comissió negociadora tornaren a evidenciar en públic les seus discrepàncies a les acaballes de la reunió d’aquest dilluns. Si Amadeu Mezquida anticipava avanços en l’estructura del futur govern, amb el repartiment “equitatiu” de cinc àrees de govern per Compromís i quatre per al PSPV, el seu homòleg del en grup socialista, Borja Sanjuán, rebaixava les conquistes i tornava a posar l’accent en les discrepàncies de fons.

Sanjuán ha insistit en la voluntat de traslladar l’estructura del Botànic al govern de la Nau, la qual cosa implicaria concedir una vicealcaldia en favor de la socialista Sandra Gómez. Però Compromís s’hi nega. Per raons organitzatives i perquè, segons va explicar Mezquida mateix dijous, hi ha el temor que al darrere de la vicealcaldia hi haja “una voluntat” de crear un segon “govern en paral·lel” dins de l’Ajuntament. El representant del PSPV en la taula negociadora ha denunciat el grup municipal Compromís d’impedir que avance l’acord per haver-se presentat a les reunions amb un plantejament “únic i exclusiu”, diferent d’aquell que el partit manté al Consell.

També et pot interessar

stats