Torna Madrid Central: la justícia paralitza la suspensió de les multes

L’Ajuntament de Madrid recorrerà contra la decisió, però diu que acatarà el que determinen els tribunals.

Entrada a Madrid Central
Entrada a Madrid Central / Emilio Naranjo (Efe)

El jutjat d'instrucció número 24 de Madrid ha paralitzat cautelarment la suspensió de les multes a Madrid Central, com havien demanat en un recurs contenciós-administratiu Ecologistes en Acció i Greenpeace, cinc dies després de l'entrada en vigor de la moratòria per l'alcalde José Luis Martínez Almeida (PP).

En aquest acte, s'adopta la mesura cautelar provisional "d’immediat compliment", al mateix temps que dona a l’Ajuntament de Madrid un termini de tres dies per a "al·legar per escrit allò que estime procedent".

El magistrat assenyala que, si no adopta la suspensió cautelar, es perdria la "finalitat legítima al recurs", ja que s'hauria produït una “evident emissió de gasos contaminants" en la zona de Madrid Central a causa de l'entrada de vehicles “sense limitació ni cap control".

A més, en l’acte s'acorda també l'obertura d'una peça separada per a entrar en el fons de l'assumpte.

D'aquesta manera, el jutjat retorna Madrid Central al seu estat original, perquè els conductors que accedisquen indegudament a aquesta àrea de baixes emissions rebran la mateixa sanció que estava en vigor fins dilluns passat.

L’Ajuntament que dirigeix el popular José Luis Martínez-Almeida ja ha afirmat que recorrerà contra la paralització de la moratòria de les multes, perquè la consideren “adequada i ajustada a dret”. Tot i això, acataran “qualsevol decisió judicial” sobre això.

També et pot interessar

stats