L’exhumació de Franco, la imminent sentència del ‘procés’ i les eleccions del 10N marquen el 12 d’Octubre

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha traslladat a Madrid per als actes celebrats amb motiu del 12 d'Octubre.

Els reis Felip VI i Letícia presideixen la desfilada militar

Espanya celebra aquest dissabte un Dia de la Hispanitat marcat fonamentalment per tres fets: la sentència juí al procés independentista de Catalunya, que es farà pública previsiblement aquest dilluns, l’exhumació de les restes del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos, que està tancat des de divendres, i les eleccions generals del pròxim 10 de novembre

Igual que ja va ocórrer l'any passat, el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha sigut escridassat i rebut amb xiulits en arribar a la desfilada militar que acull el passeig de La Castellana de Madrid. Enguany, a més, la celebració ha tingut lloc en un ambient plenament de precampanya electoral. La rebuda a Sánchez contrasta amb l'entusiasme amb què el públic ha acollit els reis Felip VI i Letícia, que presideixen l'acte i han arribat acompanyats de les seues filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia. 

Entre les autoritats presents en la celebració del 12 d'Octubre ha estat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que s'ha traslladat aquest dissabte a Madrid. També hi han assistit altres presidents autonòmics tot i que hi ha hagut absències notables. Com sol ser habitual, no ha anat el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; ni el lehendakari basc, Iñigo Urkullu. Tampoc hi han assistit Pablo Iglesias ni Íñigo Errejón, encara que sí que han enviat altres representants d'Unides Podem i Més País.

L'anècdota de la jornada l'ha protagonitzada un paracaigudista que participava en la desfilada i ha quedat enganxat en un fanal després de xocar amb ell. Era l'encarregat de baixar amb la bandera d'Espanya fins a la tribuna presidida pels reis d'Espanya. Finalment, ha hagut de ser rescatat pels companys de brigada.

En la desfilada han participat uns 4.200 efectius dels tres exèrcits i l'Armada, així com de la Guàrdia Civil, Policia Nacional, Protecció Civil i Salvament Marítim, 76 aeronaus i més de 150 vehicles.

També et pot interessar

stats