Vox trenca amb el PP i Ciutadans a Múrcia

La formació d’extrema dreta manté el vot en contra de López Miras i impedeix la investidura.

El candidat del PP a presidir Múrcia, Fernando López Miras, aquest dijous
El candidat del PP a presidir Múrcia, Fernando López Miras, aquest dijous

Vox ha complit la paraula. Com han repetit fins a moments abans de la votació, els quatre diputats del partit d’ultradreta han mantingut el ‘no’ a la investidura del candidat del PP, Fernando López Miras, perquè revalidara el càrrec de president de la Regió de Múrcia. Ha obtingut 22 vots a favor i 23 en contra.

Ja van donar un primer avís dimarts, en la primera votació, quan votaren en contra de López Miras. En la segona votació, que ha tingut lloc aquest dijous, era suficient amb l’abstenció perquè tirara avant la investidura i el popular fora proclamat president amb majoria simple. Però Vox ha anat més enllà i li ha tornat a dir que no.  

La segona volta de la investidura començava el dimecres amb l’encreuament de tuits entre Vox i Ciutadans, i continuava aquest dijous de matí, quan la formació d’ultradreta s’ha alçat de la reunió que havien mantingut amb el partit que encapçala Albert Rivera i el Partit Popular. Després d’aconseguir que la formació taronja cedira i s’asseguera amb ells en una taula durant una reunió que ha durat quasi cinc hores, el partit d’Abascal ha posat fi a la trobada quan el portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, ha negat que s’estiguera negociant un acord programàtic.

La formació d’extrema dreta exigeix un document escrit i firmat pels tres partits com a condició per a votar a favor de Fernando López Miras. El que volen evitar és que es repetisca el model de govern andalús, en què Vox ha quedat fora, tot i que sí que hi dona suport parlamentari.

Ara, és l’exemple de Múrcia el que podria ser decisiu per al que passe a la Comunitat de Madrid. El president de l'Assamblea, Alberto Castillo, iniciarà un nou procediment de consultes amb els grups parlamentaris per a tornar a proposar un candidat. 

També et pot interessar

stats