Ximo Puig: “Tindre el 10% dels pressupostos per a la Comunitat Valenciana serà un fet històric”

El president de la Generalitat assenyala que no permetrà que continue la discriminació en el finançament a la Comunitat Valenciana.

Ximo Puig en 'À Punt NTC Matí'
Ximo Puig en 'À Punt NTC Matí'

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat, en declaracions a À Punt NTC Matí, que l’aprovació en els pressupostos generals de l’Estat d’un 10% de partides per a la Comunitat Valenciana serà “un fet històric”. Puig ha destacat la bona voluntat del govern de Pedro Sánchez que siga així, però ha assegurat que no permetrà que continue la discriminació en el finançament a la Comunitat Valenciana.

Sobre la reforma del finançament autonòmic, Puig ha reconegut que encara no hi ha data, però que té el compromís de Sánchez de portar-la endavant, malgrat que, segons ha dit, no depén d’ell, sinó del fet que el Partit Popular i Ciutadans retiren el bloqueig que hi mantenen. Així mateix, el president de la Generalitat ha ressaltat la “fractura social” que, a hores d’ara, viu Espanya. En aquest sentit, ha afirmat que el pitjor dels resultats de les eleccions andaluses és que “sembla més difícil la solució per a Espanya”.

No hi haurà avançament de les eleccions autonòmiques

 

El cap del Consell ha sigut rotund sobre la possibilitat d’avançar les eleccions autonòmiques. No hi haurà avançament electoral perquè, com ha dit, es vol prioritzar l’estabilitat del govern de la Generalitat que, ha sigut el més estable de la democràcia valenciana. Així mateix, pensa que a nivell estatal el prioritari ara és que s’aproven els pressupostos i no la convocatòria d’eleccions. A més, ha afegit que “cal saber governar la diversitat”, com la clau per a aconseguir aquest objectiu.

Un 2,25% més de salari per als funcionaris valencians

El president de la Generalitat ha assegurat que l’anunci de Pedro Sánchez d’augmentar un 2,25% el salari dels funcionaris l’any que ve també arribarà als valencians i les valencianes, i ha indicat que, a partir de gener, aquesta pujada ja serà efectiva per als professionals de l’administració pública valenciana. 

Diàleg amb Catalunya des de la legalitat

Sobre la qüestió catalana, Ximo Puig ha apostat per la via del diàleg, sempre des del marc de la legalitat. “El problema és que no s’escolta la meitat de la societat catalana, i això és lamentable”, ha lamentat. Ha afegit també que és el govern de Catalunya qui ha de obrir-se a aquesta possibilitat i “governar per a tota la població”. “El camí no és el de la confrontació, cal esgotar la via del diàleg”, ha insistit.

Tra

nquil·litat per a la plantilla de Ford i l’agricultura

El president de la Generalitat ha llançat un missatge de tranquil·litat per als treballadors i les treballadores de la planta de Ford d’Almussafes. Ha indicat que aquesta factoria “és la més important de l’empresa a Europa”, i ha assegurat que espera que les retallades en aquesta secció “siguen les mínimes”. Sobre la situació del sector citrícola valencià, ha manifestat que “l’agricultura és una prioritat per al Consell” i que es farà el que tant com possible per a continuar sent competitius i tindre capacitat de penetració en aquest mercat.

També et pot interessar

stats