• Alfred Costa pren possessió com a director general d'À Punt

  Notícies Societat | l’ Horta | 09/03/2020 08:48
  À Punt NTC
  El director general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, Alfred Costa

  El director general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, Alfred Costa

  Alfred Costa, el nou director general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC), pren possessió del càrrec aquest dilluns per un període de tres anys, en substitució d'Empar Marco. El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) va acordar per unanimitat el nomenament, que el passat 11 de febrer van ratificar les Corts

  Durant la compareixença parlamentària Costa va explicar els objectius per al futur immediat dels mitjans de comunicació públics. Dins de la programació, preveu "xicotets ajustos horaris" amb nous formats on predomine el reporterisme, la informació meteorològica i esportiva i un programa d'actualitat setmanal, prioritzant la franja diürna.

  En el camp de la producció, pretén que "la pròpia continue encapçalant el projecte", però reforçant la col·laboració pública i privada i proposant alternatives "valentes" per a millorar l'oferta, sobre la base d'una anàlisi de la realitat demoscòpica.

  El projecte de Costa també preveu "arribar a un consens" amb les productores foranes i "enganxar" les locals per a "blindar" el 35% de la graella a productes audiovisuals de segells independents doblades en valencià o obres originàries en valencià, a més de "continuar doblant al valencià el 100% de la producció externa".

  Així mateix, proposa acordar "fórmules atrevides" de sindicació amb Forta, amb produccions conjuntes que serien "inviables" per a À Punt en solitari, i testar a la Comunitat Valenciana produccions que puguen fer el salt a altres cadenes autonòmiques.

  Un periodista de la casa amb experiència en llocs de responsabilitat


  Alfred Costa és llicenciat en Periodisme i, fins ara era el cap d'Emissions d'À Punt. En l'antiga RTVV, des de 1990 i fins al tancament, en 2013, va ser subdirector de Programació, cap de secció de Ficció Seriada i responsable del Departament de Nous Projectes i Entreteniment.

  El nou director general tindrà la condició de personal laboral d'alta direcció i dedicació exclusiva, és a dir, l'exercici és incompatible amb qualsevol altre càrrec públic o activitat retribuïda.