• Activitat nul·la a l’abril als establiments extrahotelers de tot Espanya pel coronavirus

  Últimes notícies | 29/05/2020 09:50
  À Punt NTC
  Imatge d'arxiu d'un càmping

  Imatge d'arxiu d'un càmping / Arxiu

  No hi ha hagut activitat turística als allotjaments extrahotelers al mes d’abril pel tancament dels establiments per la crisi sanitària de la Covid-19, d’acord amb els indicadors de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

  A partir del 19 de març, els establiments d'allotjament turístic han anat tancant progressivament, i ha quedat completament suspesa l'activitat per a finalitats turístiques.

  La parada total obligatòria de l’activitat durant el mes d'abril als apartaments turístics, càmpings, allotjaments de turisme rural i albergs fa que les dades sobre el nombre d’establiments oberts, places oferides, clients i pernoctacions siguen nul·les a l’estat espanyol.

  Encara que sí que va haver-hi alguns establiments oberts per a allotjar treballadors de serveis essencials, d’acord amb la normativa europea, es considera que aquests no duien a terme cap activitat turística, per la qual cosa els fluxos en aquest aspecte no formen part de l’enquesta.

  Al març, les pernoctacions en allotjaments extrahotelers es van desplomar un 63,2%. Ara, a l’abril, la caiguda ha sigut total.