• Faconauto aposta per incentivar la compra de nous vehicles de combustió menys contaminants

  Notícies Societat | 10/10/2019 08:45
  À Punt NTC
  Distintiu ambiental de la DGT per a vehicles ECO 4 o 5 de dièsel i ECO 3 de gasolina

  Distintiu ambiental de la DGT per a vehicles ECO 4 o 5 de dièsel i ECO 3 de gasolina

  Tres de cada deu vehicles que componen el parc automobilístic de la Comunitat Valenciana no porten el distintiu mediambiental. Són models de gasolina anteriors al 2000 i de dièsel anteriors al 2006, els quals la DGT associa amb el 70% de la contaminació vinculada als desplaçaments per carretera i amb una inseguretat més elevada.

  Marta Blázquez, la vicepresidenta de Faconauto, la patronal dels concessionaris, s'ha mostrat favorable en Les notícies del matí a la substitució d'aquests vehicles a través d'un pla d'incentius. Ara bé, no tant per a vehicles elèctrics com per als nous models de gasolina i dièsel, perquè segons assegura, disposen d'una tecnologia que redueix en un 90% l'emissió de partícules contaminants, com l'òxid nitrós.

  "Necessitem aquest pas intermedi si volem descarbonitzar l'economia. No ens podem enganyar pensant que tot serà elèctric en cinc anys. És impossible", ha explicat Blázquez, que ha recordat l'alt preu que en l'actualitat tenen els models elèctrics. "No podem demanar-li al propietari d'un vehicle vell que l'alternativa és comprar un cotxe elèctric, perquè no totes les economies ni totes les butxaques estan preparades per a aquest salt de 0 a 100", ha explicat.