• L’alcalde d’Alcoi diu que hi ha “molta preocupació i angoixa” en la residència Domus Vi

  Últimes notícies | 26/03/2020 14:35
  À Punt NTC

  L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha assenyalat que la situació que es viu en la residència Domus Vi, en què han mort 26 persones, és de “molta preocupació i de molta angoixa” pel nombre de residents i de treballadors afectats pel coronavirus. A més, ha indicat que el fet què el fet que els familiars no puguen acudir al centre augmenta la preocupació.

  Francés ha afirmat que els familiars estudien la possibilitat d’iniciar accions legals per a “exigir responsabilitats i per a saber què ha passat”. En qualsevol cas, ha precisat que la intenció dels familiars és valorar aquesta via judicial quan haja passat la situació d’alarma pel coronavirus. “Ara l’important és atendre la situació que s’està vivint i després arribarà el moment de fer les investigacions i veure què ha passat”, ha precisat l’alcalde.

  49 residències afectades, amb 44 morts


  Per la seua banda, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha confirmat que l’origen del brot de coronavirus que afecta la residència està en un treballador del geriàtric.

  La pandèmia afecta ja 49 residències d’ancians, en les quals han mort 44 persones. A més, en aquests centres han donat positiu altres 221 majors i 67 treballadors, i 407 treballadors estan en quarantena.