Nou morts més a la Comunitat Valenciana eleven la xifra de víctimes a 13

S’han detectat 107 nous positius per coronavirus, per la qual cosa la xifra de contagis actius ascendeix a 490.

Nou morts més a la Comunitat Valenciana eleven la xifra de víctimes a 13
Nou morts més a la Comunitat Valenciana eleven la xifra de víctimes a 13

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha dit que en les últimes hores han mort nou persones més a la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, ja són 13 les víctimes mortals causades pel coronavirus.

A més, Barceló ha informat de la detecció de 107 casos nous (13 a Castelló, 42 a Alacant i 52 a València), de manera que els positius actius en aquests moments són 490.

Fins al moment, 12 persones han rebut l’alta, i hi ha 135 persones hospitalitzades, de les quals 27 estan a l'UCI. A més, s'han efectuat 3.696 proves que han donat negatiu.

Es consideraran positius els casos que notifiquen símptomes

A més, a partir d’ara les persones que telefonen al 900 300 555 i indiquen que tenen símptomes compatibles amb coronavirus seran atesos com a casos positius, sense necessitat de fer el test de verificació.

Així, tots els pacients seran atesos com a casos possibles i hauran d’actuar com a tals, amb les mesures d’aïllament i les pautes que se’ls donaran. En tot moment els departaments de salut faran un “seguiment estricte” de l’estat i l’avaluació de cadascun, i es donarà resposta si hi ha agreujament.

La consellera ha explicat que els test de detecció es faran a tots els pacients ingressats amb més gravetat, als professionals sociosanitaris i d’altres serveis essencials que presenten símptomes. El motiu és que es volen concentrar els esforços en el control clínic dels casos i el seguiment, “i no tant en el diagnòstic”.

Aplicació per a atendre pacients

D’altra banda, la Conselleria posarà a la disposició de la ciutadania una aplicació mòbil per a facilitar l’atenció dels que han donat positiu o són casos possibles per coronavirus. Així, podran demanar cita telefònica amb un facultatiu i, d’aquesta manera, es facilitarà l’atenció i s’evitarà acudir físicament al centre de salut.

Barceló, ha explicat que, amb aquesta aplicació, s’aconseguirà l’“atenció immediata” i també el “seguiment puntual” del pacient durant l’evolució de la malaltia.

Altres mesures

Així mateix, la Direcció General de Farmàcia ha donat instruccions a les gerències dels departaments de salut per a facilitar l’adquisició de medicaments i evitar desplaçaments de pacients especialment vulnerables i limitar-los a l’estrictament necessari.

D’aquesta forma, els tractaments farmacèutics de les persones amb malalties cròniques, sostingudes en el temps o greus que caducaven aquesta setmana i necessitaven ser renovats seran prorrogats automàticament durant dos mesos.

La consellera ha explicat que a més es podran renovar els tractaments per a pacients crònics mitjançant una trucada telefònica al centre de salut, sense necessitat d’acudir físicament.

També es dispensaran, en la mesura que siga possible, els tractaments complets d’ús hospitalari o tractaments per a una periodicitat major dels tres mesos que tenen establits. A més, als pacients que requerisquen un fàrmac hospitalari se’ls oferirà la possibilitat de portar-lo al seu centre de salut o aldomicili, o de dispensar-lo en les consultes programades.

Finalment, la conselleria s’ha coordinat amb els Col·legis Oficials de Metges de la Comunitat Valenciana, perquè els metges jubilats de menys de 70 anys i les infermeres de menys de 68 que vagen a treballar pel coronavirus puguen donar-se d’alta i col·legiar-se en aquests col·legis.

També et pot interessar

stats