Vox es querellarà contra Torra demanant “detenció immediata i presó preventiva”

Santiago Abascal anuncia una acció judicial contra el president català per conspiració per a la rebel·lió.

El president de Vox, Santiago Abascal, anuncia una acció judicial contra el president català per conspiració per a la rebel·lió
El president de Vox, Santiago Abascal, anuncia una acció judicial contra el president català per conspiració per a la rebel·lió / Carlos Barba (Efe)

Vox presentarà aquest dilluns en el Tribunal Suprem una querella “per conspiració per a la rebel·lió” contra el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. El president de Vox, Santiago Abascal, ha explicat que sol·licitarà com a mesura cautelar “la seua detenció immediata, posada a disposició judicial i la presó preventiva”.

Una mesura que ve propiciada arran la intervenció del president català a Brussel·les, en la qual suggeria la possibilitat de “tirar avant” com van fer “els eslovens”.

Per al líder del partit d'ultradreta, “no es pot permetre que estiga en llibertat” algú que amenaça amb un aixecament armat i que està al comandament de la policia. La via eslovena va causar una guerra, 62 morts i centenars de ferits i Abascal exigeix que “Torra ingresse immediatament a la presó” per proposar aquesta via.

Segon dia de dejuni de Torra

 

Per la seua banda, el president de la Generalitat de Catalunya ha iniciat aquest dilluns el seu segon dia de dejuni en el monestir de Montserrat, en solidaritat amb les vagues de fam dels polítics del procés a la presó: Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, tots ells empresonats de manera preventiva en el centre penitenciari de Lledoners (Barcelona).

Accions dels activistes dels Comités de Defensa de la República

 

Un dejuni que té lloc després d'un intens cap de setmana d'accions dels activistes dels Comités de Defensa de la República (CDR), que diumenge es van concentrar de forma simultània a diversos peatges d'autopistes i autovies de Catalunya per a alçar les barreres, coincidint amb les hores centrals de l'operació retorn pel pont de la Constitució.

La mobilització dels CDR  es va produir un dia després que activistes independentistes mantingueren tallada l'autopista AP-7 al seu pas per l'Ampolla (Barcelona) durant quinze hores, sense que els Mossos d'Esquadra intervingueren, cosa que va provocar grans molèsties entre els conductors atrapats.

Una inacció per part dels mossos, després que Quim Torra instara el conseller d'Interior, Miquel Buch, a emprendre canvis en els Mossos d'Esquadra, arran de les càrregues dels antidisturbis a manifestants contraris a actes de Vox, a Girona i Terrassa (Barcelona).

També et pot interessar

stats